• ismétlődő nagyrendezvények

Számos, évente megrendezett program vonzza a környékbelieket és a távolabbról érkezőket isSzámos, évente megrendezett program vonzza a környékbelieket és a távolabbról érkezőket isBogács nem nagyváros, nyáron mégis nehéz olyan hétvégét találni, amikor nincs semmilyen program - és a tél sem számít holtszezonnak. A hagyományos nagyrendezvényekhez pedig érdemes hozzáigazítani hétvégi programunkat, vagy akár hosszú üdülésünket is. Különösen, hogy a finom ételek és borok mellé mindig társulnak szórakoztató programok, így az egész család jól érezheti magát.

  


Fürdőfesztivál


A Fürdőfesztivál elmaradhatatlan eseménye a Fürdő Szépének megválasztása A Fürdőfesztivál elmaradhatatlan eseménye a Fürdő Szépének megválasztása Az augusztus 20-át felvezető három nap hagyományosan a Fürdőfesztivál ideje. A „partizás” elsősorban a fiatalokat szolgálja ki, de minden korosztály megtalálhatja azt a programot, ahol igazán jól érzi magát. Sokat lehet játékosan mozogni a vízben és a parton is, megválasztják a Fürdő szépét, és a nemek közötti egyenlőség jegyében „levadásszák” a macsókat is.

A koncerteken pedig népszerű hazai énekesek és együttesek szórakoztatják azokat, akik már úgy érzik, aznapra eleget fürödtek, de az éjszakai fürdőzések ilyenkor is várják azt élményt mindig fokozni kívánó vendégeket.

 

 

 Szüreti Mulatság és Summásság Ételeinek Bemutatója

Nemcsak látványos, érdekes, de még finom is: a bogácsi borokhoz a szüreti napokkal egyidőben zajló gasztro-szemle, a Summásság ételeinek bemutatója csinál kedvetNemcsak látványos, érdekes, de még finom is: a bogácsi borokhoz a szüreti napokkal egyidőben zajló gasztro-szemle, a Summásság ételeinek bemutatója csinál kedvetSzeptember utolsó hétvégéjén igazi vidám és minőségi eszem-iszom programok várják a látogatókat. A két rendezvényt valójában nehéz különválasztani, hiszen a különleges népi ételekhez, mint, a laksa, placki, bableves, krumplis kalács, nagyon jól illenek a születésük helyén, a Cserépi úti pincesoron kínált finom borok.

A jó ebédhez természetesen itt is szól a nóta – és nemcsak a nóta, hiszen sokféle zenei műfaj képviselői szórakoztatják a színpad előtt összegyűlt közönséget. Emellett népi játszóház, hagyományos népi ügyességi játékok gondoskodnak arról, hogy az egész család jól érezze magát.

 

 

 

 


Márton-napi vigasságok

A Márton-napi vigasságok programjaiban fontos szerep jut a Szent Márton borlovagrend ünnepi ceremóniájánakA Márton-napi vigasságok programjaiban fontos szerep jut a Szent Márton borlovagrend ünnepi ceremóniájánakA november 11-éhez legközelebbi hétvégén, a Cserép úti pincesoron három napon keresztül várjuk különböző gasztronómiai és kulturális programjaival a kikapcsolódni vágyókat. A vigasságokat pedig templombúcsúval zárjuk, hiszen Szent Márton napja Bogácson nemcsak az újbort és a libaételeket ünnepeljük, de a műemlék templom védőszentjét is.

A Márton-napi vigasságokból sem maradhat ki a fürdő, ahol borkóstolással egybekötött éjszakai fürdőzéssel vezetjük fel a programsorozatot. Másnap különböző gasztronómiai és kulturális előadásokkal várjuk az érkezőket. A Szent Márton Borlovagrend ünnepi közgyűlése után lúdételeket, valamint különböző, bográcsban főtt helyi specialitásokat kóstolhatnak meg ebéd gyanánt a jelenlévők.

A színpadon változatos szórakoztató előadások követik egymást: hagyományőrzők, táncosok, humoristák fellépése színesíti a vidám napot.
A vasárnapi ünnepi szentmisét követően pedig kirakodóvásárral búcsúztatjuk a hétvégét.

<<  <  Január 2024  >  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031