A műsor méltó emléket állított a történelmi eseményeknekA műsor méltó emléket állított a történelmi eseményeknekKözségünkben március 14-én emlékeztünk az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc történéseire, hőseire. A délutáni ünnepi műsor közreműködői méltó emléket állítottak Magyarország története meghatározó eseményének.

Az ünnepség Magyar Gyula tárogatójátékával vette kezdetét, aki zenéjével felidézte a korabeli dallamokat.

 Csendesné Farkas Edit, Bogács község polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta többek között az összefogás fontosságát.
– Ahhoz, hogy a forradalmi eszmék ilyen nagy horderejűek és ilyen eredményesek legyenek, kellett még az összefogás és az egység. Ez a mai kor emberének, fiataljainak is fontos üzenet. Ne egymásnak legyünk ellenségei az országunkban és falvainkban, hiszen egyikben sem vagyunk mi olyan sokan. Csak úgy lehet eredményeket elérni és bátor tetteket véghezvinni, ha a jobbító szándék mögé állva összefogunk, és annak véghezvitelében egységesek vagyunk.
Bogács polgármestere az összefogás erejét emelte ki beszédébenBogács polgármestere az összefogás erejét emelte ki beszédébenTanulnunk kell őseinktől mind elszántságot, mind elhivatottságot, tanulnunk kell a múlt buktatóiból. Meggyőződésem, hogy Magyarországra és az itt élőkre a sok-sok nehézség ellenére is stabil, boldog jövő vár. Érdemes itt élni, érdemes itt dolgozni és érdemes ide családot alapítani – hangsúlyozta Bogács polgármestere.

Az ünnepi beszéd után a Bükkalja Általános Iskola diákjai a Bogácsi Pávakörrel és a Tündérrózsa Néptáncegyüttes közösen elevenítették fel a 171 éve történt eseményeket.