Jókedvűen köszöntötték a májust a bogácsiakJókedvűen köszöntötték a májust a bogácsiakA szokásos hajnali zenés ébresztővel indult május első napja Bogácson, majd pedig igazi retro életérzés keríthette hatalmába azt, aki ellátogatott a Rendezvényparkba. Hiszen civilszervezetek, családok és baráti társaságok bográcsaiban főttek finomabbnál finomabb ételek, beszélgetés és nevetés hallatszott minden főzőhely mellől.

videóösszefoglaló »

 

Közösen díszítették fel a májusfátKözösen díszítették fel a májusfátGyermekkacaj töltötte be az ugrálóvárat, ami egész nap a kisebbek rendelkezésére állt. A kicsit nagyobbak és a felnőttek számára a Viola Alkotóműhely és a népi játszótér nyújtott kellemes időtöltést. A kicsik külön örömére arcfestés is készült, így sok kis „cica”, „pillangó”, „hercegnő” és „superman” szaladgált a Rendezvényparkban, a bohóc pedig sok száz virágot, kutyust és egyéb figurákat készített lufiból. A merészebbek az íjászkodást is kipróbálhatták. 

A bogácsi központi konyha dolgozói közel 300 adag babgulyást osztottak szét az idelátogató vendégek között. Ebéd után kicsik és nagyok közösen feldíszítették a község májusfáját, mely néhány hétig üde dísze lesz településünknek, s mely mutatja, hogy Bogácson milyen nagy hangsúlyt fektetnek még ma is a hagyományos közösségek összetartására, a hagyományok megtartására.