A Bükkalja Általános Iskola tanulói adtak színvonalas műsortA Bükkalja Általános Iskola tanulói adtak színvonalas műsortAz 1956. október 23-án történt eseményekre 2017. október 22-én, délután 5 órától, a Közösségi Házban emlékeztünk.

Magyar Gyula gyönyörű tárogatójátékával kezdődött az ünnepség, majd a Bogácsi Pávakör és a Tündérrózsa Néptáncegyüttes műsora következett.

 

Ezt követően Csendesné Farkas Edit polgármester mondott ünnepi beszédet, melyben arról szólt, hogy az 1956-os forradalom mára történelmi eseménnyé vált. Az ország lakosságának nagy része, különösen a fiatalabb generációk, már csak a történelemkönyvek lapjain, ismeretterjesztő műsorokban, idős emberek visszaemlékezéseiben és ilyen ünnepi beszédekben találkoznak 1956-tal.

A Közösségi Házban emlékeztünk 1956 eseményeireA Közösségi Házban emlékeztünk 1956 eseményeire– Ennek ellenére október 23-a több kellene, hogy legyen, mint egy fejezet a történelemkönyvben, vagy egy piros betűs ünnep a naptárban. 1956 történelmünk azon ritka pillanatai közé tartozott, amikor szinte az egész ország egy emberként lépett fel egy közös ügy érdekében – emelte ki. – Ma elsősorban azok emléke előtt tisztelgünk, akik azért áldozták fel karrierjüket, szabadságukat, sőt életüket is, hogy megteremtsenek egy szabad, független, demokratikus országot. Nem rajtuk múlt, hogy ez akkor nem sikerülhetett. Mégis hatalmas részük volt abban, hogy ma, 2017-ben egy szabad, független, demokratikus Magyarországban élhetünk.

Az ünnepi beszédet követően a Bükkalja Általános Iskola tanuló színvonalas és megható műsorral zárták a megemlékezést.