Libából készült finomságok nélkül nincs Márton-nap BogácsonLibából készült finomságok nélkül nincs Márton-nap BogácsonA felújított községi könyvtár átadóünnepségével kezdődött az idei Márton-napi programsorozat november 11-én. Másnap hagyományosan a finom libahúsé és boroké, valamint a szórakozásé volt a főszerep, majd vasárnap a Szent Márton-templomban zárult az élményekben gazdag hétvége.

képgaléria » 

Mintegy hárommillió forint értékben, pályázati támogatás és önkormányzati önerő jóvoltából nemcsak megújult, de ki is bővült a bogácsiaknak és a település vendégeinek egyaránt jó könyveket és programokat kínáló könyvtár. Az ünnepélyes átadóval vette kezdetét november 11-én az idei Szent Márton-napi programsorozat.

(Képek a könyvtárátadóról »)

Másnap, szombaton hideg, esős reggelre ébredtünk, de ez sem tántorított el bennünket, és az idelátogató vendégeket sem attól, hogy kilátogassanak a Cserépi úti pincesorra libaételeket kóstolni, s részt venni a szórakoztató Márton-napi programjainkon.

Hórihorgas hujákolókHórihorgas hujákolókA Szent Márton Borrend avatóünnepségét követően a Bogácsi Pávakör, valamint a Bogácsi Tündöklő és Liliom Mazsorettcsoport lépett színpadra, őket pedig a Bükkzsérci Summás Énekegyüttes műsora követte a táncdalfesztiválok hangulatát idézve. Koradélután a Hórihorgas Hujákolók hozták el hozzánk Sárkányármány című interaktív műsorukat, mely mosolyt csalt mind a felnőttek, mind pedig a gyermekek arcára.

(Képek a Szent Márton Borrend avatóünnepségéről »)

Ezután a Happy Gang forrósította fel a hangulatot – igazán jól is esett a hideg időben –, őket pedig a Tündérrózsa Néptáncegyüttes követte, akik vidám táncházzal a közönséget is megmozgatták. Fergeteges hangulatú volt az utolsó nagy koncert: az FG-4: Illés – Fonográf Emlékegyüttes zenéjére fiatalok és idősek egyaránt jókedvűen tomboltak. A koncert végén egy „Beatles-blokk" is hallható volt, így nemcsak a magyar, de az angol beatkorszakba is belekóstolhattunk. A napot a Firemagic Tűzzsonglőr Csapat Fire-Jazz Tűztánc Show-ja zárta.

(Képek a programokról »)

Vasárnap a délelőtti ünnepi mise keretében megáldották az újbort, és egész napos kirakodóvásár várta az érdeklődőket a Bogácsi Thermálfürdő parkolójában. Délután pedig visszatért a közönség a Szent Márton-műemléktemplomba, ahol St. Martin adott teltházas koncertet, szép zárásaként a Márton-napi programsorozatnak.

(Képek a koncertről »)