Huszonkilenc lelkes főzőcsapat versengettHuszonkilenc lelkes főzőcsapat versengettAz októberi esős heteket követően kedvezett az időjárás a Bogácsra látogatóknak: október 22-én; az esős, felhős reggelt követően igazán szép, napsütéses időben tarthattuk meg a VI. Tárcsás Ételek Fesztiválját.

képgaléria » | videó » 

 

Huszonkilenc lelkes főzőcsapat tárcsán, valamint bográcsban készített ételeit kóstolhatták vendégeink, s a jó ételek mellett kézműveskedhettek is gyermekek és felnőttek egyaránt a Viola Alkotóműhely és Népi Játszóház közreműködésével. Mindemellett mindig nagy sikere van a népi játszótérnek, íjászkodásnak is.

A főzőverseny eredményhirdetését követően az Örs Úr Utódai Hagyományőrző Egyesület lovas harci bemutatóját láthatta közönség, ami egy sikeres vadászat képeit elevenítette fel nekünk. S hogy a sok finom ételt le lehessen mozogni, a Tündérrózsa Néptáncegyüttes tagjai táncházba invitáltak mindenkit.

Délután 3 órakor indult a zenés bortúra Viktor bácsi ötös számú pincéjétől. A jó hangulatról Magyar Gyula és zenésztársai gondoskodtak, a Kompa és a Majnár pincét, valamint a Bíboros borozót is felderítő túrát pedig Szabó László vezette. A bogácsi közönség mindkettejüket jól ismerheti, hiszen már korábban is többször tették színesebbé, emlékezetesebbé a rendezvényeket – ahogy most is.

A tárcsás ételek főzőversenyén az alábbi eredmények születtek:
Vándorserleg: Lövészklub (Bogács)
I. hely: Komlóimádók (Karancslapujtő)
II. hely: Tárkányi Sógorok (Felsőtárkány)
III. hely: Bogácsért Turisztikai Egyesület (Bogács)
Különdíj: Amatőr Királyi Szakácsok (Kiskunfélegyháza)
Különdíj: Ízmesterek (Miskolc)
Különdíj: Polgárőrség (Bogács)
Különdíj: Haspárti Team (Hódmezővásárhely)
Különdíj: Csöppentő Csapat (Salgótarján)
Ifjúsági különdíj: Majori Borjúk (Lőrinci)
Ifjúsági különdíj: Pándi Junior Hagyományőrzők (Pánd)