Finom ételek kedves kínálássalFinom ételek kedves kínálássalKellemes napsütés várta a helyi, környékbeli, az ország távolabbi részéről és határon túli magyarlakta területekről érkezőket október 23-án, az immár ötödik alkalommal megrendezett Tárcsás Ételek Fesztiválján. A versengő csapatok már korán reggel elfoglalták helyüket a Rendezvényparkban, ahová helyszűke miatt kellett „átköltözni" a korábbi helyszínről, a Cserépi úti pincesorról. A versenyzők minden erejükkel azon voltak, hogy megmutassák a közönségnek és a zsűrinek, milyen finomakat tudnak sütni...

videó » | képgaléria »

A fesztiválon minden eddiginél több, 36 csapat készítette tárcsán az ételeit, voltak, akik egyszerre több tárcsán is bizonyították sütő tudományukat. 110 féle ételből válogathattak a vendégek és a szakmai zsűrinek is ennyiről kellett döntenie. Kora délutánra minden étel elfogyott, ami a csapatokat dicséri.

Maga a tárcsán való sütés a hungarikumok közé is kerülhetne, mert ezt a fajta sütési, ételkészítési módot a magyarok alkalmazták először a világon – tájékoztatott bennünket Németh József a szakmai zsűri elnöke. Tegyük hozzá: ma Bogács őrzi,ápolja ezt a hagyományt, hiszen sehol máshol az országban nincs ilyen jellegű gasztronómiai rendezvény.

A zsűri értékelése nyomán a következő eredmények születtek:

Kiemelt Fődíj és Vándorserleg: Bogácsi Lövészklub csapata
Szakmai díj: Topolyai Szakácsok csapata (Vajdaság, Észak-Bácska)
Első hely: AMATŐR Királyi Szakácsok (Nyíregyháza)
Második hely: Alig csapat (Sóskút)
Harmadik hely: Bogácsi Thermálfürdő Kft. csapata

Ifjúsági kategória:
Első hely: Március 15. Iskola csapata (Lőrinci)
Második hely: Molnár Viktor (Tápióbicske)
Harmadik hely: Deák Tamás (Jászberény)

Különdíjasok: Duci csapat (Karancslapújtő), Haspárti Team (Hódmezővásárhely), Pándi Hagyományőrzők csapata, Bogácsi Polgármesteri Hivatal csapata, Szent Lőrinc Iskola tanulói (Eger, a halsütő bemutató kapcsán)
Szakmai Különdíjasok: Bükkalja Általános Iskola (Bogács)

Dicséret illeti az összes többi csapatot is természetesen, mindegyikük a legjobb tudását, munkáját, kreativitását hozzátéve dolgozott azon, hogy csodálatos ízek kerüljenek a tányérokba és az éhes gyomrokba. Köszönjük részvételüket és jövőre is szeretettel várjuk mindannyiukat!