Eseménynaptár

Polgármesteri Hivatal

H-3412 Bogács, Alkotmány u. 9.
tel.: +36 49/534-400; fax: +36 49/534-401
levél a hivatalnak »


Csendesné Farkas Edit
polgármester
levél a polgármesternek »

Történetünk

Településünk történetét évszámokkal és eseményekkel tudjuk leírni. Azonban úgy gondoljuk, hogy minden történelem elsősorban az emberek története. Ezért nemcsak az évszázadok könyvekben is jegyzett "csomópontjait" kell számon tartanunk, hanem mindazokat, akik hivatalukban, hivatásuk gyakorlása közben vagy éppen szabadidejükben sokat tettek Bogácsért.

Századokon át

A Szent Márton templom központban magasodó tornya messziről látszikBogács környéke évezredek óta ad megélhetési lehetőséget az embereknek. Már a vadászó, szedegető életmódot folytató ősember is letelepedett itt. A Bogácstól alig 4 kilométerre fekvő Cserépfalu határában, a Hór-völgy szájában nyíló Subalyuk barlangban találta meg Dancza János a Neander-völgyi ember csontmaradványait 1932-ben, nagy számú kőeszköz kíséretében.

Bővebben: Századokon át

Bogács jelképei

Bogács címereBOGÁCS CÍMERE. A kerek talpú pajzs kék mezejét középfekvésű ezüsthullámos pólya osztja két részre. A pólya fölött két férfi a vállán átvetett rúdon hatalmas szőlőfürtöt visz. A pólya alatti mezőben középen hegyével lefelé fordított álló csoroszlya látható, két oldalán egy-egy hegyére állított, szimmetrikusan elhelyezett ekevassal. A pólya fölötti címerkép arany-, a pólya alatti ezüstszínű. A pajzsra aranykorona van helyezve.

BOGÁCS PECSÉTJÉNEK legkorábbi ismert változata egy 1778-ban kelt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltárban őrzött iraton maradt fenn. A pecséten a készítés idejére utaló 1710-es évszám olvasható.

 

A település kitüntetettjei

Kásáné Szabó Erika óvodavezető átveszi a Bogács Község Közszolgálatáért Díjat  2013. augusztus 20-án Csendesné Farkas Edit polgármestertőlBogács képviselő-testülete 1993-tól minden évben minősített többséggel dönt a Vígh Rudolf-díj, az Alkotói Díj és a Bogács Községért Díj odaítéléséről. Nem kötelező minden díjat minden évben kiadni. A díjakat a kitüntetettek az augusztus 20-ai községi ünnepségen veszik át.

Bővebben: A település kitüntetettjei

Bogács polgármesterei

A polgármesteri hivatal épülete a főutcánA rendszerváltozás óta Bogácson jelenleg a negyedik polgármester tölti be hivatalát.

Bővebben: Bogács polgármesterei

Előfordulhat, hogy a honlap néhány funkciója az Internet Explorer 9-esnél korábbi verzióiban nem működik tökéletesen – térjen át az újabb verzióra vagy használjon más böngészőt!