esza logo jobb also 250px
  • nyito-1-bogacs-betuk
  • 01-fürdő-2
  • nyito-4-szolo-erdo
  • nyito-3-regi-pincek
  • 06-kilato
  • nyito-9-koncert
  • nyito-8-szureti-summas
  • nyito-7-bogacsi-to-UJ
  • nyito-6-strand
  • 07-templom
  • 09-hagyomany
  • 08-szineszliget

Intézményeinkben már 2023. március 14-én délelőtt elkezdődtek a nemzeti érzést erősítő programok.

2023-ban is megrendezik a népszerű Bo-Cse-Bükk Latyakfutást Bogács, Cserépfalu és Bükkzsérc összefogásával. Bajzát László – a mezőkövesdi vasember – szervezésében február 25-én rajtolhat a mezőny.

Bogács–Bükk amatőr kerékpáros teljesítménytúrát indít május 28-án, szombaton a Bogácsi Sí-Ker Sportegyesület és a Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft. A közös kerékpártúrára invitálunk...

Tartalomjegyzék

A Bükki borvidékről

A Cserépi úti pincesorA Cserépi úti pincesorA borvidékhez 24 település tartozik. Talaja leginkább riolittufán kialakult lösz. A terület napfényben gazdag, de csapadékban szegény és az országos átlagnál hűvösebb, így elsősorban a fehérborok termelésének kedvez. Az itt készült borok általában könnyedek, elegáns savúak, vékonyak, gyümölcsösek. Általában a kis pincékben oxidatív módon készítik a bort, de a fehér fajtáknál már a nagyobb pincészetek reduktív borokat, rose és barrique borokat is készítenek.

Jellemző szőlőfajták
fehérszőlők: Olaszrizling, Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Leányka, Müller-Thurgau, Tramini, Ottonel muskotály
kékszőlők: Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Zweigelt, Pinot noir

Borút
2002-ben tibolddaróci székhellyel megalakult a Bükkaljai Borút Egyesület, amelynek tagjai, szolgáltatásaikkal és tevékenységükkel azt a célt kívánják elérni, hogy a Bükki borvidék felzárkózzon más élen járó borvidékekhez.