A Mezőkövesd Város Önkormányzata által vezetett konzorcium „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben” címmel TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00012 azonosító számon 476,39 millió Ft támogatásban részesült.


A kedvezményezett: Mezőkövesd, Bogács, Harsány, Mezőcsát és Ónod önkormányzata
A projekt címe: Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben
Elnyert támogatás: 476.396.045 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt azonosítószáma: TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00012
Pályázati felhívás: TOP-1.1.3-15-BO1 - Helyi gazdaságfejlesztés
Támogatási szerződés hatályba lépése: 2017. 01. 05.
Projektmegvalósítás időszaka: 2017. 02. 01–2020. 09. 30.

A projekt tartalma és célja röviden:

A pályázat Mezőkövesd Város Önkormányzata által vezetett konzorciumban valósul meg, öt településen létesülnek beruházások: Mezőkövesden, Bogácson, Harsányban, Mezőcsáton és Ónodon.

A projekt keretében helyi piacok fejlesztése és korszerűsítése, valamint hűtőházak és hűtőkamrák kialakítása valósul meg. A projekt célja a helyi alapanyagokra alapozott közétkeztetést elősegítő infrastruktúra megteremtése, és a helyi mezőgazdasági termelők és élelmiszeripari vállalkozások által előállított termékek piacra jutási feltételeinek javítása.

Mezőkövesden egyrészt korszerűsítik a Damjanich u. 1. szám alatt található kollégium konyháját, továbbá a Szent László tér 19. szám alatt lévő üzlethelyiséget felújítják és létrehoznak egy helyi termékek árusításával foglalkozó boltot. Bogácson egy termelői piacot alakítanak ki fix árusítóhelyekkel a fürdő út mentén és egy hűtőházat is építenek. Harsányban szintén hűtőház épül, melynek egyik felében alapanyagraktár, üzemi rész, iroda és szociális blokk lesz, a csarnok részbe pedig hűtött tárolók és fagyasztók kerülnek. Ónodon a vásárteret fejlesztik, árusítóhelyeket alakítanak ki, vizesblokkot telepítenek és tereprendezés is megvalósul. Mezőcsáton új, külső és belső térrel rendelkező vásárcsarnok épül egy már használhatatlanná vált épület helyén, valamint hűtőházat is építenek.

A mezőgazdaságban megtermelt termékek értékesítését támogató infrastrukturális fejlesztések a helyi termelők és vállalkozók jövedelmezőségét segítik, munkahelyet teremtve a településen élő lakosság számára. A beruházások a tervek szerint közvetlenül 22 fő munkahelyet fognak teremteni.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információk a pályázattal kapcsolatban »

 {nomultithumb}