A bogácsi szakosztály szívesen támogatja a sportág iránt érdeklődőketA bogácsi szakosztály szívesen támogatja a sportág iránt érdeklődőketBogácson 1983 óta (immáron 3 évtizede) rendszeresen űzik ezt a sportágat. Az első időkben még csak hobbi szinten játszottunk, a magunk szórakoztatására, minden szombaton és vasárnap délután a strandon.

1992-ben indultunk Egerben egy versenyen, és ott a győztes párostól tudtuk meg, hogy ennek a sportágnak Magyarországon már van Országos Szövetsége, és működik a Magyar Bajnkokság „A" és „B" osztályban, és van Nemzetközi Játékszabálya.

Felvettük a kapcsolatot a Magyar Lábtenisz Szövetséggel és beneveztünk a Magyar Bajnokság „B" osztályába, amit veretlenül megnyertünk, azóta szakosztályunk az első „A" osztályban szerepel. Megismertük a sportág nemzetközi szabályait és ettől kezdve már ezen szabályok szerint játszunk. Szakosztályunknak 32 igazolt versenyzője van.

1994-ben a Megyei Bíróság Cégbíróságán bejegyezték a Bogácsi Sportkör Lábtenisz Szakosztályát.

Ezt követően az önkormányzat és a termálfürdő vezetőjével a strand területén kijelölltük azt a területet, ahol jelenleg is áll a pálya, és engedélyt kaptunk, hogy salakos lábtenisz-pályát építsünk. Azóta itt folynak az edzések és itt rendezzük meg a versenyeket. Amíg az időjárás lehetővé teszi, hetenként három alkalommal tartunk edzéseket. A rossz idők beálltát követően az egyik mezőkövesdi gimnázium tornatermét béreljük, és heti két alkalommal tartunk edzést.

A Szövetséggel szoros a kapcsolatunk, évente három alkalommal országos versenyt rendeztünk, aminek már hagyománya van – ilyenkor az ország minden pontjáról érkeznek a sportbarátaink. Tekintettel arra, hogy kellemes környezetben van a pályánk, nagyon népszerűek a versenyek, és szívesen jönnek hozzánk máskor is, hétközben és hétvégeken is, hisz itt lehetőség van a játékra, és a jó hatású gyógyvizet is kedvelik.

Szakosztályunkat Bogács Község Önkormányzata, a Bükkalja Takarékszövetkezet és a Hór-Agro Zrt. is egy-egy szerény összeggel támogatja, nagyobb összegeket pályázatok benyújtásával igyekszünk biztosítani, hogy a zavartalan működéshez megszerezzük a szükséges anyagiakat.

Munkánkat mintegy tíz fő, a sportágat szerető pártoló segíti.

A Tiszától keletre egyetlen működő szakosztály ebben a sportágban a bogácsi. Fontos feladatunknak tekintjük a lábtenisz népszerűsítését, és ennek érdekében szívesen állunk mindenki rendelkezésére, aki érdeklődik a sportág iránt.

Borbély Frigyes
a szakosztály elnöke