Hírek, információk
Márton-napi Vigasságokra várják az érdeklődőket a Cserépi úti pincesoron november 7–9. között, péntektől vasárnapig – ezúttal immár tizennegyedik alkalommal. A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Igaz, hogy ma már a böjtöt nemigen tartják be, viszont a Márton-napi hagyományok annál inkább élednek újjá.
a pincetulajdonosok és az éttermek Márton-napi ajánlatai »
a Márton-napi hétvége részletes programja »
jelentkezési lap árusoknak »
Kellemes idő, verőfényes napsütés várta a helyi, környékbeli és az ország távolabbi részéről érkező érdeklődőket október utolsó hétvégéjén, az immár negyedik alkalommal megrendezett Tárcsás Ételek Fesztiválján. A versengő csapatok már korán reggel elfoglalták helyüket a Cserépi úti pincesoron, és minden erejükkel azon voltak, hogy megmutassák a közönségnek és a zsűrinek, milyen finomakat tudnak sütni.
1956. október 23-a és az azt követő napok eseményei a XX. század történetének meghatározó pillanatai közé tartoznak. Az 58 éve történtekről Bogácson az ünnep előestéjén, október 22-én emlékeztünk meg a Közösségi Házban.
Október végén (pontosan 25-én, szombaton, a "hosszú" hétvégén) az idén is várja vendégeit a Tárcsás Ételek Fesztiválja, ezúttal már negyedik alkalommal. Az idők során a Cserépi úti pincesor népszerű, hangulatos és ízletes őszi gasztronómiai eseményévé vált ez a sajátos rendezvény, ahol a közös pont az ételek elkészítésére szolgáló "edény" – a mesterszakácsok keze alatt finom ételek készítésére szolgál az eredeti funkciójában mezőgazdasági eszköz.
Csapatokba szerveződve egyesületek, munkahelyi közösségek vagy baráti társaságok készítenek a tárcsán igazi ételkülönlegességeket, legyenek azok húsból, gyümölcsökből vagy zöldségekből. A kulináris élvezetek kedvelői ezeket mind végigkóstolhatják a kiváló bogácsi borok kíséretében, és tölthetnek el így egy kellemes napot Bogácson.
Amennyiben szeretnének aktívan részt venni az eseményen, kérjük, töltsék ki a jelentkezési lapot és küldjék el azt október 22-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
Jelentkezési lap a csapatok számára » | Jelentkezési lap a rendezvényen történő árusításhoz »