2024. május 12-én, vasárnap nyolcadik alkalommal került sor a Nemzet Színészeinek faültetésére a Színészligetben. A ligetben található piramistölgyek különlegessége, hogy azokat a Nemzet Színészei vagy közeli hozzátartozói ültették, illetve ültetik el.

 

Császár Angela művésznő, a rendezvény háziasszonya a Közösségi Házban elevenítette fel a liget történetét, és köszönetet mondott a szervezőknek és segítőknek. Csendesné Farkas Edit, Bogács polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Hajdu Imre méltatta a Nemzet Színészeit.

Az esemény a Színészligetben folytatódott, ahol Pogány Judit és Csikos Sándor elültette a saját fáját. Kovács István Balázsovits Lajos fáját, Csendesné Farkas Edit Jordán Tamás fáját, Decsi Ágnes Lehoczky Zsuzsa fáját, Molnár Piroska Kulka János fáját, Sajgál Erika Udvaros Dorottya fáját, Császár Angela pedig Benedek Miklós fáját ültette el.

A Magyar Teátristák keresztjére Sinkovits-Vitay András rögzített új névtáblákat, majd Lipcsák János plébános megszentelte a keresztet és az új fákat. Zárásként a hozzátartozók szalagokra írt üzeneteiket kötötték fel a fákra, majd Sinkovits-Vitay András különleges előadásmódjában előadott Himnuszával zárult az ünnepség.

Képgaléria »  *  Videó » 

Színház az egész világ (letölthető kiadvány) »