Nyomtatás

Megújult a piacMegújult a piacKorszerű termelői piacot adtak át Bogácson a Gyógy- és Strandfürdő főbejáratával szemben 2019. április 11-én, csütörtökön. A beruházás a Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések Dél Borsodban projekt keretében készült.

 

Bogács önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 27,2 millió forintos támogatást kapott, melyet 4,9 millió forint önerővel egészített ki. A konzorciumi támogatásnak köszönhetően a településen még további 39,7 millió forint áll rendelkezésére, amelyből egy kisebb hűtőház épül majd.

A létesítményt Tállai András országgyűlési képviselő, Csendesné Farkas Edit polgármester, valamint a kivitelező cég képviseletében Szilvási András ügyvezető adta átA létesítményt Tállai András országgyűlési képviselő, Csendesné Farkas Edit polgármester, valamint a kivitelező cég képviseletében Szilvási András ügyvezető adta át

 

A most átadott létesítmény alapterülete 172 négyzetméter, ebből az árusító tér 132 négyzetméter, ahol a helyi termelők 18 asztalon kínálhatják házi termékeiket. Helyet kapott továbbá egy helyi termékek értékesítését szolgáló bolt, valamint nyilvános mosdó is.

A létesítményt Tállai András országgyűlési képviselő, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, Csendesné Farkas Edit, Bogács község polgármestere, valamint a kivitelező cég képviseletében Szilvási András ügyvezető adta át.

Kultúrált környezetben árusíthatnak a helyi termelőkKultúrált környezetben árusíthatnak a helyi termelőkCsendesné Farkas Edit az átadón hangsúlyozta, hogy Bogácson építenek a helyi adottságokra, és egy ilyen kulturált környezetben könnyebben alakulhat ki az a fogyasztói bizalom a termék előállítója és vásárlója között, ami segítheti a gazdaság erősödését és a helyiek megélhetését.

 

Az átadásról készült videóösszefoglalót ide kattintva nézheti meg »