Nyomtatás

 

Sokan buliztak a koncertekenSokan buliztak a koncerteken

XXV. alkalommal rendezték meg Bogácson, 2017. június utolsó hetében a Bükkvinfest – Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borversenyt. Zenés bortúra, borverseny, előadások, vidámság, zamatos borok, testvértelepülések, koncertek, élő dínó, Bükkaljai Mustra, tűzijáték... és sorolhatnánk még, mi minden történt a rendezvény ideje alatt...

Videóösszefoglaló »  

 

Számos szórakoztató és kulturális program várta a rendezvényre látogatókat. Június 21-én szakmai délután keretén belül hallhattak előadásokat az érdeklődők: Csontos Tamás az Adama Hungary Zrt. jelenlegi ültetvényes ajánlatairól beszélt, Téglás-Kovács Zoltán a FitoHorm Kft. 2017-es lombtrágya ajánlatairól, míg Erőss János, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet főborásza az illatos fehérbor készítés titkairól tartott előadást. Június 12–20. között a Tokaji, Egri, Solymosi, Miskolc és Környéke Hegyközségnél, valamint Kiskőrösön, az István Borházban lehetett leadni a nevezéseket, június 22-én, csütörtök reggel pedig 8 órától egészen este 7 óráig várták a mintákat a Bükkaljai Hegyközség munkatársai a Közösségi Házban. Közel 300 minta érkezett az ország szinte mindegyik borvidékéről.
Június 23-án, pénteken délelőtt 10 órakor vette kezdetét a bírálat, kilenc bizottság értékelte a borokat. Összességében a beregszászi Chizay Borászat szerepelt a legeredményesebben a versenyen, de sok további szép eredmény született. (Az eredmények a cikk végén található linken letölthetők!)

Számos szórakoztató és kulturális program várta a rendezvényre látogatókatSzámos szórakoztató és kulturális program várta a rendezvényre látogatókatMegtisztelő számunkra, hogy elmondhatjuk a borversenyről, hogy nemzetközi, hiszen érkeztek minták Kaliforniából, Svájcból, Franciaországból, Németországból, de a Felvidékről és Kárpátaljáról is. A rendezvény fővédnöke Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes volt, a borverseny szakmai védnöke pedig Pál Sándor, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának alelnöke, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke volt.
A rendezvényen Bogács község mindhárom testvértelepülése képviseltette magát: vendégül láthattuk Hárskút, Gyergyóújfalu, valamint Ogrodzieniec delegációját is, akik hagyományőrző csoportjaikat is elhozva színesítették a rendezvényt. Gyergyóújfalu polgármestere, Egyed József pedig a barnamedve vadászatáról tartott érdekes előadást.
A már hagyományos Meder Iván Emléktúra, ahogy szokott, igazán vidám és dalos hangulatban telt, ezért köszönet Szomolya önkormányzatának, hiszen ebben az évben ők voltak a vendéglátók. Kellemes hangulatban telt a Beszélgetős est is a Községi Könyvtárban, a Magyar Kultúra Lovagja címmel kitüntetett Kovács Sándorné Manci nénivel, Hajdu Imrével, valamint Daragó Károllyal beszélgethettek az érdeklődők.

Péntek este zenés bortúra indult a bogácsi pincesoron, hét pince 15 borát ízlelhették a vendégek, ezt követően pedig következett Csordás Tibi a Rendezvényparkban, akit a Mystery Gang követett fergeteges koncerttel.
Szombaton Bogács adott otthont a IV. Bükkaljai Mustrának, a bükkaljai települések és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hagyományőrző rendezvényének. Főzőverseny, kézművesek, családi és kézműves játszóház – mindez várta a rendezvényre kilátogatókat. Délután, a felvonulást követően megtörtént a borverseny eredményhirdetése, valamint a Szent Márton Borlovagrend avató ceremóniája, melyet követően a bogácsi, valamint a testvértelepülések hagyományőrző csapatainak műsora következett.

Este nyolckor kezdődtek a koncertek: Desperado, Kovács Kati és Zoltán Erika varázsolt fergeteges hangulatot, amit a gyönyörű tűzijáték tetőzött be, a buli pedig hajnalig folytatódott a bogácsi pincesoron.

A borverseny eredménye innen letölthető »