Közös szalonnasütéssel zárult a két vidám napKözös szalonnasütéssel zárult a két vidám napSzeptember utolsó hétvégéje ismét igen mozgalmasan telt Bogácson. 24-én reggel kezdetét vette a Summás Ételek Bemutatója és Főzőversenye, délután a szüreti mulatság vidította fel a látogatókat. Vasárnap reggeltől pedig a szervezők már javában készülődtek a Szent Mihály-napi közös szalonnasütésre.

Képgalériák az eseményekről »
Videóösszefoglalók »

Kondéros Tündérek a kész menüvel Kondéros Tündérek a kész menüvel A Summás Ételek Bemutatójára és Főzőversenyére 13 lelkes csapat készítette el a régmúlt summás időszak jellegzetes ízvilágú ételeit; kóstolhattunk többek között laksát, plackit, gancát, slambucot, matyó sült káposztát, sőt még legényfogó levest is. A kellemes hangulatú, nótaszóval teli délelőttöt követően, délután 1 órakor elindult a zenés pincejáró túra, melyen a népes csapat 5 pince kínálatát kóstolhatta.

A főzőverseny eredményhirdetését követően kezdődött a szüreti mulatság, ahol fellépett a Bogácsi Pávakör, a Bogácsi Tündöklő és Liliom Mazsorettcsoport és a Tündérrózsa Néptáncegyüttes is. A gyermekeket a Lóci Színpad Zenés állatvilág című interaktív műsora szórakoztatta, majd a hangulatot a Groovehouse együttes koncertje fokozta. Este hat órától az Üzletembers zenekar idézte fel a hetvenes évek zenei hangulatát.

Szüreti fotófallal várták a szervezők a vendégeketSzüreti fotófallal várták a szervezők a vendégeketA nap folyamán hagyományos szőlőtaposást és préselést is láthattak az idelátogatók, betekintést nyerhettek, hogyan is készül a boroshordó, Kiss István fafaragó művész pedig a helyszínen készítette el a leendő szoborpark újabb elemét. A Viola Alkotóműhely és Népi Játszóház egész napos kézműves foglalkozásokkal, barkácsolással és népi játszótérrel várt kicsiket és nagyokat egyaránt.

A szüreti mulatság napja után, már vasárnap reggeltől készülődtek a szervezők a Szent Mihály-napi közös szalonnasütésre, ahová ezúttal több mint négyszáz vendég érkezett. Nekik csupán nyársbotot kellett magukkal hozniuk, az egyéb alapanyagokat, valamint a forralt bort és a teát a szervezők biztosították. A jó hangulat ismét garantált volt, hiszen helyi zenészeink (Magyar Gyula, Daragó Károly, Koczka László és Farkas József) szolgáltatták a talp alá valót.

Hogy teljes legyen a kellemes hétvége, a finom ételek, zamatos borok, a zene, mese és persze a tánc mellé még szép napsütés is társult!