Közösen készült az ünnepre Bogács apraja-nagyjaKözösen készült az ünnepre Bogács apraja-nagyjaSzámos program közül válogathattak a látogatók a Közösségi Házban és annak udvarán március 26-án és 27-én. Többek között húsvéti lakásdíszeket, ajándéktárgyakat, festett tojásokat készíthettek kicsik és nagyok egyaránt.

képgaléria » | videó »

Szombaton a Viola Alkotóműhely és Népi Játszóház várta a gyerekeket és felnőtteket különféle kézműves foglalkozásokkal és népi ügyességi játékokkal a Közösségi Házban.

A „Nyusziműhelyben" készíthettek az érdeklődők nyuszikat textilből, sógyurmából és kukoricacsuhéból, tavaszi ajtódíszeket és kreatív ékszereket alkottak szalvétatechnikával. Az udvaron az állatsimogató bárányokkal és nyuszikkal várta a gyerekeket, de a felnőttek is találhattak érdekességeket a helyi kézműves árusok termékei között.

Este a népzene került előtérbe, a néptánc kedvelőit táncházzal várta Bogács! A fergeteges hangulatról idén is a Tekergő Zenekar gondoskodott, ismét nagy sikerrel. A Bogácsi Thermálfürdőben este húsvéti locsoló-partyn vehettek részt a szórakozni vágyók.

Vasárnap a már jól megszokott tojásvadászattal és hagyományos tojásfestéssel is várták a közönséget a szervezők, de nagy sikere volt a tojásdíszítés másik módjának, az írókázásnak is. A látogatók elsajátították a régen is használt, viasszal írt tojások technikáját, így hétfőn gyönyörű hímes tojásokkal várhatták a lányok és asszonyok a locsolkodókat.