Tovább erősödik a két település, Bogács és Békés kapcsolata. Az alföldi város virágvasárnapi gasztronómiai rendezvényén községünket 5 fős csapat képviselte a Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft. szervezésében.
Szajlai Sándor jól bevált receptje alapján készült káposztával neveztek, és be is zsebelték azzal a Különdíjat. Az érdeklődők pedig nemcsak azzal díjazták az ételt, hogy pillanatok alatt minden elfogyott, hanem többen vissza is tértek újabb adagokért, dicsérve az ízletes bogácsi lagzis töltött káposztát. (Így készült a nevezetes káposzta –A korábbi évekhez hasonló sikert arattak a bogácsi asszonyok süteményei is: minden díjat elnyertek! Ezzel a zsűri ügyességüket, fantáziájukat, ízlésüket is értékelte.
A vendéglátók fakultatív programként egy egészen különlegese világba, a közeli Libás-tanyára kalauzolták a bogácsi vendégeket, ahol ízletes, libából készült ebéddel készültek, majd bemutatták a nem mindennapi tanyát és egy laza, kötetlen beszélgetéssel zárult a nap.