Nyomtatás

A mezőkövesdi amatőr színjátszó kör tagja is felléptek a községi ünnepségenA mezőkövesdi amatőr színjátszó kör tagja is felléptek a községi ünnepségenAz összefogás fontossága volt az egyik kiemelt gondolata az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepélyes megemlékezésnek, ami március 15-én délután 3 órakor kezdődött a bogácsi Közösségi Házban.

képgaléria » | videó »

A Bogácsi Pávakör dalcsokrát követően a Bükkalja Általános Iskola diákjainak (Hák Gábor, Hüvelyes Panna, Salavári Bence) szavalata keretezte Csendesné Farkas Editnek, Bogács község polgármesterének szavait. Ünnepi beszédében hangsúlyozta többek között az összefogás fontosságát.

– A hősök iránti tisztelet késztet minket arra, hogy minden év március idusán kokárda kitűzésével megemlékezzünk. Fontos, hogy eme elismerő tiszteletet továbbadjuk a felnövekvő nemzedékeknek, ünnepi megemlékező műsorokkal és az események felelevenítésével megértessük gyermekeinkkel a forradalom magasztos eszméit – mondta a polgármester. – Hiszen ez nem csupán a történelem tanítása, hanem jelenünk kötelessége a jövő számára... Egy közösség csak akkor emelkedik ki a többi közül, ha a célhoz vezető úton segítünk egymáson. Bátorító, támogató kezet nyújtunk elesett társaink számára és büszkén, örömmel fogadjuk egymás sikereit. Csak akkor van összetartás, ha együtt lélegzünk, ha a szívünk egy ütemre dobban, amihez arra van szükség, hogy közös céljaink legyenek, melyekért együtt teszünk.

Az ünnepi gondolatokat Magyar Gyula tárogatójának dallamai követték, majd a Tündérrózsa Néptáncegyüttes széki lassút mutatott be. Az ünnepség folytatásában a Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör előadását láthatták a megemlékezésen résztvevők.