Nyomtatás

109 futó és 30 gyalogló indult el, hogy teljesítse a 14 km-es távot.109 futó és 30 gyalogló indult el, hogy teljesítse a 14 km-es távotTizenkettedik alkalommal rendezte meg a Latyakfutást a TTF Sportegyesület és vezetője, Bajzát László, a „Mezőkövesdi Vasember" február 27-én. A Bogács–Cserépfalu–Bükkzsérc–Bogács útvonal mindhárom települése segítséget nyújt a szervezőnek a rendezvény lebonyolításában, hisz a mozgáson túl cél a Bükkalja településeinek megismertetése a sporton keresztül.

Több mint 100-an érkeztek idén is, egészen pontosan 109 futó és 30 gyalogló nevezett. Jönnek minden évben olyan futók is, akik ultra távokat, több maratont is lefutnak évente, de tetszik nekik a táj, jó és baráti a hangulat, élvezik a pályát, a pocsolyák kerülgetését.

Minden évben egyre több fiatal is érkezik, ami nagy öröm, hiszen a kemény sportok nem mindig motiválják a gyerekeket, nem mindenkinek „leányálom" a futás, róni a kilométereket – de úgy tűnik, szerencsére mégis akadnak, akik szívesen és láthatóan örömmel jönnek a Bo-Cse-Bükk latyakfutásra.

A versenyzők a Bogácsi Thermálfürdőben pihenhették ki magukat a futás utánA versenyzők a Bogácsi Thermálfürdőben pihenhették ki magukat a futás utánA táv 14 km, Bogácsról a Cserépi úti pincesor elől rajtolnak, a cél pedig a Jurta Üdülőközpont bejárata előtt van minden alkalommal. Nevezési díj nincs és nem is kimondottan versenyről van szó, de a legjobbak és a különdíjasok szuvenírt kaptak. Díjazták az első beérkezőt, aki új pályacsúccsal 49 perc 9 másodperc alatt teljesítette a 14 km-es távot! A legfiatalabb, a legidősebb, a legtávolabbról érkező is ajándékban részesült. A legtávolabbról, 402 km-ről, Harkányból érkeztek, de jöttek Pécsről, Győrből, Pannonhalmáról, Ózdról, Rozsnyóról, Debrecenből, Budapestről is.

A sportolókat hagymás zsíros kenyérrel, meleg teával és forralt borral várták a szervezők Bogácson. Minden nevezett induló a futás végén, a Bogácsi Thermálfürdő jóvoltából, a medencékben pihenhette ki fáradalmait.