Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/cikkek/aktualis/150708-artgaleria-plakát.jpg'
There was a problem loading image 'images/cikkek/aktualis/150708-artgaleria-plakát.jpg'

A kiállítás július 10–22. között tekinthető meg a Közösségi HázbanA kiállítás július 10–22. között tekinthető meg a Közösségi HázbanFehérváriné Makó Lívia festményeit, valamint leánya, Szajlainé Fehérvári Erika kerámiáit mutatja be az a kiállítás, amelynek július 10–22. között a bogácsi Közösségi ház ad otthont. Mindkét alkotó bogácsi kötődésű, s e térség különleges helyet foglal el életükben. A július 10-én, pénteken 18 órakor kezdődő megnyitón Bogács polgármestere, Csendesné Farkas Edit mond köszöntőt.

Bővebben az alkotókról: Makó Lívia pedagógusként dolgozott Mezőkövesden, valamint Bogácson, de a képzőművészet mindig igen közel állt hozzá. Művészeti fejlődésében nagy szerepet játszott két mezőkövesdi mestere, Pető János és Dala József. Számára a természet – különösen Bogács, Cserépfalu és környéke – jelenti a fő inspirációt. Kiemelkedő alkotó tevékenységéért a közelmúltban a kormány kultúráért felelős államtitkára levélben köszöntötte.

Az alkotók: Fehérvári Istvánné Makó Lívia és lánya, Szajlainé Fehérvári ErikaAz alkotók: Fehérvári Istvánné Makó Lívia és lánya, Szajlainé Fehérvári ErikaLeánya, Szajlainé Fehérvári Erika Mezőkövesden született, s keramikus-fazekas képesítését Miskolcon, az Eötvös József Művészeti Szakközépiskola keramikus szakán szerezte. Foglalkozott agyagszobrászattal is, de a hagyományos kerámiák állnak szívéhez a legközelebb.

Mindketten Cserépfaluba élnek és alkotnak, műveik megtekinthetők és megvásárolhatók az Art Galériában (Cserépfalu, Kossuth u. 100).

A kiállításról bővebb információ: +36-49/534-011.