A szabadidősport és az utánpótlás-nevelés szolgálatábanA szabadidősport és az utánpótlás-nevelés szolgálatábanA június 20-án átadott kispályás műfüves labdarúgópálya a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bogács Község Önkormányzata között 2014-ben létrejött együttműködési megállapodás alapján épült meg június első felére, a Bogácsi Termálfürdő parkolójának közelében. A létesítmény 25 millió forintból készült el, a kivitelezést a SPORTCHAMPION Kft. végezte, a költségeket 70 százalékban az MLSZ, 30 százalékban pedig az önkormányzat finanszírozta. A 22 x 42 m-es pálya rekordidő alatt készült el, igen jó minőségben.

képgaléria »

Csendesné Farkas Edit polgármester az avató ünnepségen kiemelte, hogy a pálya remek lehetőséget biztosít mind a bogácsiak, mind a környékbelieknek és az itt üdülő vendégeknek a rendszeres sportolásra. Kiváló lehetőséget nyújt a csapatsportok – elsősorban a labdarúgás – kedvelőinek szabadidejük aktív eltöltésére.

Tállai András miniszterhelyettes elmondta, hogy a pályának a bogácsi labdarúgás utánpótlás nevelésében lehet kiemelkedően fontos szerepe.

A pálya üzemeltetését az önkormányzat végzi, a helyi igényeknek megfelelő nyitva tartást, rendszeres karbantartást biztosítva a foci kedvelőinek.

A pálya bérleti díja 3600 Ft/óra. A nyitva tartás általában naponta 13:00-19:00 óráig tart, az ettől eltérő igények esetén előzetes egyeztetés szükséges a 06 70/312-7342-es telefonszámon.

Az átadás után a pályát azonnal birtokba vette az I. Bükkalja Kispályás Labdarúgó Torna 4 csapata, valamint a DVTK öregfiúk – Bükkalja öregfiúk (5-2) összecsapás játékosai.

A mérkőzések eredményei:
Cserépfalu – Bogács I. 1-3; Bogács II – Tard 1-1; Cserépfalu – Bogács II. 1-2; Bogács I. – Tard 3-1; Cserépfalu – Tard 4-3; Bogács I. – Bogács II. 0-0

A torna végeredménye: 1. Bogács I.; 2. Bogács II.; 3. Cserépfalu; 4. Tard

Legjobb kapus: Baranyi László (Tard)
Legjobb játékos: Lipcsik Szabolcs (Cserépfalu)
Gólkirály: Nagy Levente (Bogács) 5 góllal