Az idén is sok résztvevőre számítanak a szervezőkAz idén is sok résztvevőre számítanak a szervezőkAz egymást követő bogácsi nyári rendezvények első kiemelkedő eseménye lesz június végén a borfesztivál és borverseny, amely immár 23. alkalommal várja a visszatérő és az új vendégeket – nem utolsósorban pedig a megmérettetést is vállaló boros gazdákat. Az események csaknem egy héten át tartanak majd: keddtől szombatig lesz kiállítás, hangverseny, tömegsport-rendezvény – hogy aztán elérjünk a szombati fesztiválig, amely a finom borok és ételek kedvelőit nívós koncertekkel is várja.

Részletes program »

Versenykiírás és nevezési tájékoztató a XXIII. Bükkalja Borfesztivál borversenyéhez »

Jelentkezési lap a fesztiválon (június 27-én) való árusításhoz »

Június 23- án, kedden kiállítással és templomi hangversennyel kezdődik a XXIII. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny hete Bogácson, melyet a már hagyományosnak mondható (Bogács és Szomolya települések közötti) Meder Iván emléktúrával folytatunk szerdán – idén Szomolya látja vendégül a túrakedvelőket.

Június 25. a versenyborok gyűjtése jegyében telik majd, este pedig vidám bordaléneklő estre invitálunk mindenkit a bagolyvári lőtérre. Pénteken zajlik majd a borok zsűrizése, amit hagyományosan az esti Bortúra koronáz meg, a Szent Márton Borlovagrend szervezésében.

Június 27- én, szombaton, a fesztivál zárónapján látványos felvonulással kezdődik a program. A borverseny eredményhirdetését követően borlopó verseny is lesz a Cserépi úti pincesoron, 19 órától pedig kezdetét veszik a koncertek: Tompeti és Barátai nyitják a sort a gyermekek kedvéért, majd érkezik Csobot Adél és Bye Alex. A Takáts Tamás Blues Band élő koncertje után az este, valamint a fesztivál zárásaként tűzijátékot láthatnak az érdeklődők.