Nyomtatás

Finom ételek, változatos műsor – jó hangulatFinom ételek, változatos műsor – jó hangulatA II. Tájak, Ízek, Hangulatok elnevezésű gasztronómiai találkozó versengő résztvevői, az ország különböző tájegységeiről érkező csapatok szűkebb hazájuk jellegzetes ételeit készítették el május 23-án a bogácsi Rendezvényparkban. A szépszámú érdeklődő pedig nemcsak végigkóstolhatta a változatos menüt, de a finom ízek mellett még a színpadi produkciókat is élvezhette.

videó » | képgaléria »

Tizenkét csapat mérettette meg magát a Tardi és a Pándi Hagyományőrzőktől a karancslapujtői Duci csapaton keresztül a hazaiakat képviselő Bogácsi Pávakör csapatáig. Itt voltak a matyók, palócok, hajdúk, kunok, tirpákok...

A zsűri – aminek elnöke Bede Róbert mesterszakács, a Paprika Tv séfje volt – a következőképpen értékelt:

Süteménysütő versenyt is hirdettünk, melynek helyezettjei:

Bede Róbert mesterszakács látványos főzőbemutatón készített eredeti chili con carnét, fahéjjal, étcsokoládéval, barnasörrel, marhahússal és természetesen babbal. A nagy létszámú érdeklődő közönség elégedetten kóstolgatta a séf főztjét.

A Bokortanyák lovas fogatain kocsikázni lehetett, a Tűzmedve Hagyományőrző Egyesület íjait és egyéb fegyvereit kipróbálhatták a vállalkozó kedvűek. Közben kovácsok tartottak bemutatót, a gyerekek népi játékokon ügyeskedtek, a színpadon pedig folyamatosan váltották egymást a népdalkörök és néptáncegyüttesek.

Az eleredő eső ellenére mindenki jól érezte magát – a finom ízek és a magyar népi hagyományok élményeivel gazdagodva tértek haza a Bogácsi rendezvényparkból.