Tájjellegű ételek versengése – emlékkép 2014-bőlTájjellegű ételek versengése – emlékkép 2014-bőlMásodik alkalommal rendezzük meg a "Hagyományőrzés a fakanál körül és a színpadon" szlogennel ezt a gasztronómiai és népi értékeket felvonultató fesztivált – a bogácsi fellépőkön-résztvevőkön túl vendégül látva az ország különböző tájegységeiről érkező hagyományőrző csoportokat, akik szűkebb hazájuk népművészeti hagyományainak bemutatása mellett elkészítik tájegységük sajátos ételeit is. Az idén bemutatkoznak többek között a kunok, a palócok, a matyók, a hajdúk, a tirpákok. Az elkészült ételeket az érdeklődők végigkóstolhatják, miközben élvezhetik a színpadi folklórműsorokat.

részletes program » | videó » és képgaléria » a múlt évi rendezvényről

A hagyományos ízeket és a népzenét, néptáncot kedvelő érdeklődőkön kívül az ország bármely pontjáról várjuk olyan csapatok jelentkezését is, akik érdeklődnek a hagyományos gasztronómia és népi értékek iránt (népdal, néptánc...), és szívesen be is mutatkoznának Bogácson, a Rendezvényparkban.

jelentkezési lap árusoknak » | jelentkezési lap fellépőknek és a főzőversenyen indulóknak »

Az elkészített ételeket szakmai zsűri értékeli.

A jelentkezés feltételei:

  • a csapatok tájegységük jellemző népviseletében jelennek meg;
  • a magukkal hozott sátorban kiállítják településük régi használati tárgyait, eszközeit;
  • elkészítik jellegzetes, hagyományos népi ételüket;
  • az elkészült ételekből legalább 25-30 adagot a vendégek számára kóstolójegyek ellenében kiosztanak.

A kóstolójegyek ára 100%- ban visszaosztásra kerül a csapatok számára.

A résztvevő csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk a szükséges nyersanyagokról, eszközökről, sátorról, valamint igény szerint a szállásukról. A résztvevő csapatok tagjai és a fellépők számára ingyenes belépőjegyet biztosítunk a rendezvény napján a Bogácsi Termálfürdőbe, melyet az eredményhirdetést követően lehet igénybe venni. A fellépők részére ebédet biztosítanak a szervezők. Kérjük, mellékeljenek néhány soros bemutatkozó szöveget, valamint pontos létszámot és névsort (a fürdőbelépők miatt szükséges).

Várjuk szíves visszajelzésüket legkésőbb 2015. május 21., csütörtökig.

A múlt évhez hasonlóan az idén is megrendezésre kerül a süteménysütő verseny! Nevezzen be Ön is, fajtánként 1 tálca édes vagy sós, a tájegységre jellemző süteménnyel. Nevezés a helyszínen 9-től 11 óráig. Az 1-3. helyezettet a zsűri díjazza.

Jelentkezés és további információ:

Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft. 3412 Bogács, Alkotmány u. 5.
Tel.: +36-49/534-011; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; web: www.bogacs.hu