Emlékkép a 2010-es faültetésről: Bodrogi Gyula, Tordy Géza, Avar István és Törőcsik MariEmlékkép a 2010-es faültetésről: Bodrogi Gyula, Tordy Géza, Avar István és Törőcsik MariA hagyományokat folytatva ismét megrendezi a Nemzet Színészei fáinak ültetését Bogács Község Önkormányzata április 18-án, szombaton. A program délelőtt 11 órakor a Közösségi Házban kezdődik, majd a Színészligetben folytatódik. Az ünnepi műsor keretében (melynek háziasszonya Császár Angela színművész lesz, közreműködik: Sajgál Erika és Kovács István színművész) ezúttal Kóti Árpád ülteti el fáját, míg a tavaly elhunyt Gera Zoltánét rokona, Simon András színművész, Bitskey Tiborét pedig lánya, Bitskey Borbála helyezi a Színészliget földjébe.

A Színészliget 2009 tavaszán jött létre Hanák Zsolt ötletgazda és a település akkori polgármestere kezdeményezésére. A cél egy olyan emlékpark megalkotása volt, amely a Nemzet Színészeinek állít mindenkor látogatható, méltó emléket – a múlhatatlanság szimbólumával, „égig érő" fákkal, azaz piramistölgyekkel tisztelgünk előttük.

Az egyre gyarapodó SzínészligetAz egyre gyarapodó SzínészligetA Színészliget első fáinak elültetésére 2009 áprilisában került sor: Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Darvas Iván, Lukács Margit, Máthé Erzsi, Raksányi Gellért, Sinkovits Imre, Avar István, Zenthe Ferenc és Király Levente piramistölgye, majd 2010-ben Berek Kati, Garas Dezső, Psota Irén, Törőcsik Mari, Szabó Gyula, Bodrogi Gyula és Tordy Géza fája gazdagította a ligetet.

2012-ben Haumann Péter és Sztankay István ültette el saját fáját, Kállai Ferencét Avar István, Komlós Juciét Császár Angela ültette el, valamint az ötletgazdáét, Hanák Zsoltét felesége, Decsi Ágnes és gyermekei helyezték a földbe. 2014-ben Molnár Piroska ültette el fáját.

A piramistölgyeket maguk a Nemzet Színészei, az elhunytakét hozzátartozóik ültették, ültetik el rendszeresen. A rendezvényre mindig eljönnek a magyar színjátszás nagyjai, azok is, akiknek már nőnek, fejlődnek a gyönyörű piramistölgyei, valamint az elhunytak hozzátartozói is. A Nemzet Színészeinek hozzátartozói közül itt lesz Agárdyné Rácz Boriska, Raksányiné Zubonyai Katalin, Sinkovits-Vitay András, Sztankayné Bedők Bea.