Nyomtatás

Ünnepi koszorúzás az iskola előtti emlékműnélÜnnepi koszorúzás az iskola előtti emlékműnélNemzeti ünnepünk alkalmából a bogácsiak több helyszínen is tartottak megemlékezést. Március 13-án a legfiatalabbak, 15-én délután a felnőttek emlékeztek kegyelettel az általános iskola előtt álló emlékműnél.

video » | képgaléria »

A megemlékezéseket március 13-án délelőtt a bogácsi Bagolyvár Óvoda gyermekei kezdték, akik az általuk készített kokárdákat és zászlókat helyezték el az általános iskola előtt álló emlékműnél. Ezután következett a Bükkalja Általános Iskola tanulóinak emlékműsora, amely 11 órakor kezdődött a Közösségi Házban. A tanulók, az énekkarosok, a versmondók, a narrátorok, kicsik és nagyok látványos és színvonalas előadással emlékeztek meg nemzeti ünnepünkről.

A megemlékezések sora 15-én délután a községi ünnepséggel folytatódott, ugyancsak a Közösségi Házban. Csendesné Farkas Edit polgármester mondott ünnepi beszédet, ezt követte az iskolások műsora, majd a Bogácsi Pávakör dalcsokra és a Tündérrózsa Néptánccsoport legényes toborzója.

Csatlakozva a Honvédelmi Minisztérium által szervezett, „A mi Március 15-énk! – élőlánc az 1848-1849-es szabadságharc hőseinek emlékére" elnevezésű közös ünnepléshez, március 15-én délután 3 órakor a Petőfi utcán elszavaltuk közösen a forradalom himnuszát, Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét. Végezetül az ünneplő közösség az iskola előtti emlékműhöz vonult, ahol az önkormányzat és az iskola képviselői koszorút helyeztek el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.