Nyomtatás

A bogácsi kamra kész a mustráraA bogácsi kamra kész a mustráraA péntek esti viharos szél után február 7-én napsütéses szombat reggelre ébredt Bogács, s a szervezők izgalommal telve várták a csapatok érkezését a negyedik Kamramustrára. Az ország különböző településeit (Békés, Pánd, Karancslapujtő, Kács, Tard...) képviselő csapatok a Közösségi Ház nagytermében hamar megtöltötték befőttekkel, gyógy- és fűszernövényekkel, népi használati tárgyakkal a jellegzetes falusi kamrák kellékeit, a telázsikat (vagy ahogy sokfelé nevezik: stelázsikat).

videó » | képgaléria »

Csendesné Farkas Edit polgármester, valamint a zsűri megnyitója után hagyományőrző műsort láthattak az idelátogatók. A IV. Kamramustra keretein belül került zajlott le a VI. Kocsonyafőző és az I. Pogácsasütő verseny – amelyekre idén 34 féle kocsonyát, valamint 32 féle pogácsát neveztek a megmérettetést vállalók. A nevezett ételek a régi, hagyományos elkészítésűektől az egészen modern módon újragondolt receptúrákig széles palettán mozogtak.

A Közösségi Ház udvarán helyi termelők kézműves portékáiból vásárolhattak a vendégek, a rendezvénysátorban pedig hagyományos ízvilágú ételeket lehetett kóstolni, vagy éppen megcsodálni a régi használati tárgyakból álló kiállítást.

A kellemes hangulatú napot az eredményhirdetés zárta:

Kamramustra:

Kocsonyafőző verseny:

Pogácsasütő verseny: