Érkezik a szüreti menetÉrkezik a szüreti menetAz évek során a bogácsi szüreti mulatság jelentős turistacsalogató rendezvénnyé nőtte ki magát – az idén már tizenegyedik alkalommal várták a vendégeket a szervezők a Cserépi úti pincesorra. Szombaton, szeptember 27-én érkeztek is szép számmal – a helyieken kívül az ország különböző részeiből, sőt külföldről is.

videó » | képgaléria »

A mulatság látványos, néptánc- és mazsorett-bemutatóval tarkított felvonulással indult a Termálfürdőtől és a Bükkalja Általános Iskolától a Cserépi úti pincesorra, ahol szórakoztató programok várták az érdeklődőket. A hargitai testvértelepülésünk, Gyergyóújfalu néptáncosai alapozták meg a hangulatot, majd következett a Bogácsi Mazsorett csoport, a Bogácsi Pávakör és a Bükkzsérci Summás Énekegyüttes, a Kiss Kata Zenekar, valamint Nádas György humorista.

Ezek után a Bogácsi Tündérrózsa Néptánccsoport és barátaik léptek fel, az előadás közös táncházzal zárult. A Veszelka Kommandó koncertje zárta a programok sorát, végül az Itthon vagy! – Magyarország, szeretlek! programhoz kapcsolódva meggyújtottuk a Szent Mihály napi jelzőtüzünket.