Sokan kíváncsiak voltak a megújult egészségházra, az ünnepélyes avatásraSokan kíváncsiak voltak a megújult egészségházra, az ünnepélyes avatásraBogács valamennyi lakója kapott értékes ajándékot szeptember 26-án, pénteken, amikor ünnepélyes keretek között a község birtokba vehette az új egészségházat. Minőségi szolgáltatások várják itt a bogácsiakat, akik az egészségházban XXI. századi körülmények között kaphatják meg a szükséges kezeléseket. Egyebek között ezt is hangsúlyozta beszédében dr. Képes Ildikó, Bogács háziorvosa is, és ennek tudatában köszöntötte a vendégeket Csendesné Farkas Edit polgármester, illetve vett részt az avatáson Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettes parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

videó » | képgaléria »

Az új egészségház az ÉMOP-4.1.1/A-12 számú pályázati kiírás keretében elnyert támogatásnak köszönhetően készülhetett el. A régi épületet 79 467 341 Ft vissza nem térítendő uniós pályázati forrásból, 100%-os támogatással újították fel úgy, hogy az infrastruktúra fejlesztésében figyeltek a munkakörülmények javítására és a környezettudatos megvalósításra. A pályázati kiírásban megfogalmazottaknak eleget téve a projekt hosszú távú célja az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, a társadalmi esélykülönbségek csökkentése, végleges és minőségi egészségügyi szolgáltatás biztosítása, mindezekkel hozzájárulva a lakosok gazdasági potenciáljának növeléséhez, a vállalkozások telepítéséhez, az elvándorlás csökkentéséhez, továbbá a regionális és területi különbségek csökkentéséhez.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a magyar állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Szilvási Építő Kft. kivitelezésével valósult meg.