Nyomtatás

Tavaly is nagy volt az érdeklődésTavaly is nagy volt az érdeklődésSzeptember utolsó hétvégéje programok sokaságával várja a bogácsiak mellett a környékbelieket és a távolabbról érkezőket is! Pénteken, 26-án este táncház a Közösségi Házban, aztán 27-én, szombaton a Cserépi úti pincesor a fő helyszíne a XI. Szüreti mulatságnak és a IX. Summásság ételeinek a bemutatójának. Este a fürdőben szüreti medencebál kínál felhőtlen szórakozást, de még 28-án, vasárnap este is érdemes kilátogatni a Rendezvényparkba, a Szent Mihály napi - pontosabban: esti - közös szalonnasütésre. És ne feledkezzünk meg az ugyancsak ezen a hétvégén, csütörtöktől vasárnapig tartó országos ponty- és amúrfogó kupáról...


kedvcsináló a tavalyi rendezvényről: képgaléria » | videó »


Az ételbemutatón részvevők letölthető jelentkezési lapja » | letölthető jelentkezési lap árusoknak »


Őszköszöntő programkavalkád!Őszköszöntő programkavalkád!Ezen a hétvégén Bogácsra látogatnak a község testvértelepülésének, az erdélyi Gyergyóújfalunak a művészeti csoportjai is – a látogatást nemcsak ismerkedésre, barátkozásra használják fel, de aktív részei is lesznek a programoknak. Mindjárt pénteken, 26-án este 6-tól a Közösségi Házban lépnek fel, a Bogácsi Tündérrózsa Néptánccsoporttal közösen táncházon látva vendégül az érdeklődőket.

Szombaton délelőtt 9-kor állnak a bográcsok, egyéb szabadtéri főzőalkalmatosságok mellé a csapatok, hogy elkészítsék a summásság egykori ételeinek valamelyikét. Egészen 13 óráig tart a főzés-kóstolás - hogy aztán kora délután már a szüreti felvonulásé legyen a főszerep.

Az általános iskolától háromnegyed kettőkor indul a menet egyik része, hogy aztán a kettőkor a fürdőtől induló másik csoporttal az úgynevezett Y-elágazásnál találkozva már közösen folytassák az utat a Cserépi úti pincesorig. Ahol aztán egymást érik a fellépő csoportok - és persze a nyitott ajtókkal várják a vendégeket a pincék is...

A nap zárásaként fél nyolckor a fürdőben kezdődik a szüreti medencebál, ahol egészen fél tizenkettőig lehet részese bárki a vidám szórakozásnak.

Hagyományos Szent Mihály napi rendezvénynek számít már Bogácson a közös szalonnasütés is, amely az idén sem maradhat el – kezdés vasárnap, 28-án 18 órakor a Rendezvényparkban.