Magyar Gyula tárogatójátéka a templomi ünnepségenMagyar Gyula tárogatójátéka a templomi ünnepségenSzent István királyunk és az új kenyér napján, augusztus 20-án 10 órakor vette kezdetét az ünnepi szentmise, mely alkalommal Hanák József esperes úr megszentelte az új búzából készült kenyeret. Ezt követően a Közösségi Házban folytatódott az ünnepség, Péter Zoltán alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd felkérte Csendesné Farkas Edit polgármestert, hogy tartsa meg ünnepi beszédét, s vágja meg az új kenyeret, mellyel később a vendégeket is megkínálták a szervezők.

KÉPGALÉRIA » | VIDEÓ »

 

A polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy „ezen a napon nem csupán az államalapítónkra emlékezünk, hanem a mai Magyarországra is tekintünk. Azt az egységet kell ma is képviselnünk, amelyet ő teremtett.... Mindezeken túl azonban belső tartalma kell, hogy legyen az ünnepnek: a befelé fordulás, önmagunk értékelése, tükörbe nézés, melyhez nemzetünk történelmének megismerésén keresztül vezet az út."

A köszöntő után színvonalas műsort láthattak a vendégek tehetséges bogácsi fiatalok közreműködésével.

Az ünnepség keretében adták át a Községi Önkormányzat által alapított díjakat.

A polgármester a kitüntetettekkel: Tállai András, Csendesné Farkas Edit, Kondráth Józsefné (Irén néni) és Magyar GyulaA polgármester a kitüntetettekkel: Tállai András, Csendesné Farkas Edit, Kondráth Józsefné (Irén néni) és Magyar Gyula2014-ben a Bogács Községért Díjat Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettes parlamenti államtitkára kapta, akinek köszönhetően Bogács község jelentős támogatásokban részesülhetett, s folyamatos megújuláson mehet keresztül. A Bogács Közszolgálatáért Díj idén Csetneki Ernőnét illette, aki bár nem tudott részt venni az ünnepségen, de írásban fejezte ki köszönetét a megtiszteltetésért.
Bogács Község Önkormányzatának rendelete értelmében „Vig Rudolf-díj adományozható azon személynek, aki Bogács Község kulturális életében hosszú éveken keresztül színvonalas, áldozatos munkát végzett." Ez évben Magyar Gyula kapta ezt a kitüntető címet.
Kondráth Józsefné szintén rendszeres szereplője Bogács kulturális és mindennapi életének, a hagyományok ápolásában, megőrzésében és továbbadásában lelkesen kiveszi a részét – ennek elismeréseként az Önkormányzat Alkotói Díjjal jutalmazta.

Gratulálunk minden kedves díjazottnak!