Csendesné Farkas Edit polgármester és Péter Zoltán alpolgármester megkoszorúzza az iskola előtti emlékművetCsendesné Farkas Edit polgármester és Péter Zoltán alpolgármester megkoszorúzza az iskola előtti emlékművet

Nemzeti ünnepünk tiszteletére március 14-én a bogácsiak több helyszínen is tartottak megemlékezést: délelőtt a legfiatalabbak, majd délután a felnőttek rótták le kegyeletüket az általános iskola előtt álló emlékműnél.

A megemlékezéseket délelőtt a Bükkalja Napköziotthonos Óvoda gyermekei kezdték, akik az általuk készített kokárdákkal és zászlókkal sétáltak el az általános iskola előtt álló emlékműhöz.

Ezt követte a Bükkalja Általános Iskola tanulóinak emlékműsora, amely 11 órakor kezdődött a Közösségi Házban. A tanulók, az énekkarosok, a versmondók, a narrátorok, kicsik és nagyok látványos és színvonalas előadással emlékeztek meg nemzeti ünnepünkről.

Az iskolások ünnepi műsoraAz iskolások ünnepi műsoraA megemlékezés este a községi ünnepséggel folytatódott, ugyancsak a Közösségi Házban. A Bogácsi Pávakör dalcsokra után Csendesné Farkas Edit polgármester, majd Fodor Zsolt, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola hallgatója mondott ünnepi beszédet. Ezt követte a Tündérrózsa Néptánccsoport és az iskolások műsora, amelynek végeztével az ünneplő közösség az iskola előtti emlékműhöz vonult, ahol az önkormányzat képviselői koszorút helyeztek el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.