A nyári szezontól kerékpárkölcsönző működik BogácsonEz év január 1-től hozta létre Bogács önkormányzata a Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft.-t, melynek ügyvezető igazgatója Tordai-Tóth Csilla. „Fő tevékenységi körünk a település turisztikai és marketing-feladatainak ellátása, melyben a gazdasági szervezetként való működéssel új lehetőségek nyílnak meg – érvelt az igazgató.

A szervezet lelke a Turisztikai Információs Iroda, mely egyedülálló módon az önkormányzat kezdeményezésében két éve nyitotta meg kapuit. Az Információs Iroda elsődleges célja a hazai és külföldi vendégek széles körű színvonalas tájékoztatása, információ nyújtása helyi és környékbeli látnivalókról, programokról, szabadidejük hasznos eltöltésének érdekében.

– Idén is az elsődleges szempont a már sok esztendeje megrendezésre kerülő programok színvonalas lebonyolítása – mondta Tordai-Tóth Csilla. – Így a XXI. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny, a IX. Bogácsi Egészségnapok, a XXIII. Nemzetközi Dalostalálkozó, a XV. Bogácsi Fürdőfesztivál, a X. Szüreti Mulatság és a XIII. Márton-napi Vigasságok.

– Az idén a hétvégi időpontokra koncentrálódó rendezvények mellett célunk a Bogácson elérhető szabadidős lehetőségek bővítése. Első lépésként így a kft. egyik legfontosabb új tevékenységi köre lett a kerékpárkölcsönző működtetése. A szezonra 22 kerékpárral nyitja meg kapuit a kölcsönző.

(forrás: Észak-Magyarország, 2013. március 27.)