lohere-medenceFolyamatosan fejlesztik a termálfürdőt, aminek része a rendszeres karbantartás, felújítás is annak érdekében, hogy az ide érkező, itt gyógyulást és pihenést kereső vendégek minél jobban érezzék magukat, kellemes környezetben töltsék idejüket.

Nyertes pályázata eredményeként 2011. december 1-jétől Jacsó Zoltán a Bogácsi Thermálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. Következetes és kreatív munkájának köszönhetően javultak az eredményességi mutatók, hiszen tavaly a fürdővendégek száma 12 százalékkal nőtt, a vendégéjszakáké pedig 15 százalékkal a 2011-es évhez képest. 2010-hez viszonyítva ugyanezek a számok 6, illetve 7 százalék. A kft. bevételei az elmúlt 2 évvel összehasonlítva átlagosan 15 százalékkal emelkedtek.

– Javában tartanak az idei szezon előkészületei, február elején megkezdtük az úszómedence peremének és lábmosóinak rendbetételét – jelentette ki Jacsó Zoltán. – Ez a felfagyott burkolat teljes eltávolításával kezdődött. A medence május 11-ei nyitásáig vadonatúj burkolattal látjuk el a medence peremét, illetve a lábmosókat. Megvalósul a medencetest oldalburkolatának újrafugázása is, továbbá elvégezzük a túlfolyóvályú szigetelését, és az uszodarács teljes cseréjét. Az úszómedence vize szezon elején és végén nem érte el a kívánt hőfokot, melynek oka az, hogy a medence fűtése csupán az előírt pótvízmennyiség temperálásával valósul meg termálvizes hőcserélőn keresztül. A medencevíz hőmérséklete akkor lesz melegebb, ha megoldjuk a forgatott víz termálvizes fűtését. Ennek a munkának az elvégzését áprilisra tervezzük.

– Befejeztük a „Jurta medence" karbantartási munkáit, és folytatódik a Jurta épületeinek eszközbeszerzése. A húsvéti hétvégére megnyitjuk a „Lóhere" medencéket, és ettől kezdve folyamatosan üzemeltetjük az időjárás függvényében. Üzem közben kiszélesítjük a medencékhez vezető járdát, rendbe hozzuk az ott lévő szabadtéri fogasokat és a környékét is csinosítjuk.

– A faházaink belső felújítását sikerült megoldani. A 4. számú kutunkba beépítünk egy nagyobb teljesítményű szivattyút, így nyerünk vizet a locsoláshoz. Szezonkezdetig lefestjük a fürdő körüli betonkerítést, a „legapróbb" vendégeink szórakoztatására pedig a „vízijátszótérben" elhelyezünk egy csúszdát. Folyamatban van a fürdő információs és irányítótábla-rendszerének kialakítása is. Idén is folytatjuk a tavaly bevált attrakciókat, így sokak kedvére ott lesz a fürdő területén a „vízen járó labda", de a szórakozást szolgálja a vízi foci, az ugrálóvár és a Henna is. Az előző szezonban népszerű zumbát gyakrabban beiktatjuk a programba. A fedett medencében minden pénteken vízi torna várja az érdeklődőket.

– Részt vettünk az Országos Utazás Kiállításon a Turisztikai Kft.-vel közösen, és először jelent meg a fürdő saját standdal a nagyváradi utazási kiállításon, ezzel azt szeretnénk elérni, hogy az ott élő emberek érdeklődését felkeltsük Bogács és a fürdő iránt – mondotta végezetül Jacsó Zoltán.

(forrás: Észak-Magyarország, 2013. március 27.)