esza logo jobb also 250px
  • nyito-1-bogacs-betuk
  • 01-fürdő-2
  • nyito-4-szolo-erdo
  • nyito-3-regi-pincek
  • 06-kilato
  • nyito-9-koncert
  • nyito-8-szureti-summas
  • nyito-7-bogacsi-to-UJ
  • nyito-6-strand
  • 07-templom
  • 09-hagyomany
  • 08-szineszliget

Intézményeinkben már 2023. március 14-én délelőtt elkezdődtek a nemzeti érzést erősítő programok.

2023-ban is megrendezik a népszerű Bo-Cse-Bükk Latyakfutást Bogács, Cserépfalu és Bükkzsérc összefogásával. Bajzát László – a mezőkövesdi vasember – szervezésében február 25-én rajtolhat a mezőny.

Bogács–Bükk amatőr kerékpáros teljesítménytúrát indít május 28-án, szombaton a Bogácsi Sí-Ker Sportegyesület és a Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft. A közös kerékpártúrára invitálunk...

"... mi jó falat szem-szájnak ingere...""... mi jó falat szem-szájnak ingere..."Aszalás, zsírban eltett, lesütött és füstölt húsok, különleges befőttek, savanyúságok - ezek kerültek most a polcokra a bogácsi falusi kamramustrán. A látogatók többsége kóstolt, receptet cserélt, vagy csak nosztalgiázott a nagymama, esetleg a dédi kamrájára gondolva.

videóA szervezők a találékony és takarékos paraszti konyhát szeretnék népszerűsíteni, az ősi recepteket bemutatni. A mustrához két verseny is társult: lehetett nevezni kocsonyával, valamint kelt tésztából készült süteménnyel.

Manci néni az idén is nagy sikert aratottManci néni az idén is nagy sikert aratottTöbbnyire a környékbeli településekről, de még Békésről, Túristvándiból és Karancslapujtőről is érkeztek csapatok Bogácsra, hogy bemutassák: milyennek kell lenni egy hamisítatlan falusi kamrának, mi mindent rak el télire egy jó háziasszony. Nemcsak a sokszínűség, a látvány volt a vonzó; az asszonyok kínálgattak is, így házi készítésű kolbászt, szalonnát, aszalt gyümölcsöket és süteményeket lehetett kóstolni.

A kamramustrát már harmadik éve rendezik meg a bükki faluban. Az a cél, hogy bemutassák a Kárpát-medence kamráit, és bebizonyítsák a fiataloknak: szükség van az étel tartósítására, hogy télen is tudjunk gyümölcsöt, savanyúságot, füstölt húst enni. Szeretnék a szakmai fogásokat megismertetni, átörökíteni a nagymamák hagyományos eljárásait.

Kocsonyafőző versenyt minden évben tartottak eddig is, idén 54 különféle kocsonyával neveztek a versenyzők. Újabb versenyt is hirdettek a bogácsiak: a kelt tésztából készült süteményeket is minősítette a zsűri.

(forrás: TV Eger)