Eseménynaptár

Polgármesteri Hivatal

H-3412 Bogács, Alkotmány u. 9.
tel.: +36 49/534-400; fax: +36 49/534-401
levél a hivatalnak »


Csendesné Farkas Edit
polgármester
levél a polgármesternek »

Megelevenedő múlt: kamramustra és kocsonyafőzés, rétessütés

Elénk tárulnak dédanyáink hagyományos éléskamráiElénk tárulnak dédanyáink hagyományos éléskamráiIsmét elénk tárul a múlt február 11-én Bogácson, a Közösségi Ház területén, méghozzá a legfrissebb ízekkel.

Versenyfelhívás » 
Jelentkezési lap a réteskészítő versenyre »  
Jelentkezési lap csapatoknak »
 

Az udvaron felállított rendezvénysátorban a különböző településekről érkező hagyományőrző csapatok segítségével idézhetjük fel dédanyáink hagyományos éléskamráit. A régi, gyermekkorunkból ismert ízek természetesen kóstolhatóak lesznek...

Délelőtt 10 óra után, a rövid megnyitót követően házirétes-készítő bemutatót tart Bogács Manci nénije, a vállalkozó kedvűek pedig be is nevezhetnek a réteskészítő versenyre. Ha nem a sütemények terén szeretnék megmérettetni magukat, akkor is megmutathatják gasztronómiai jártasságukat, méghozzá a kocsonyakészítő versenyen, amire a helyszínen lehet nevezni két tányér kocsonyával.

A benevezett finomságokat nívós zsűri értékeli majd. (Jelentkezési lapok, nevezési feltételek részletesen az alábbi linken találhatóak.) A nap folyamán kézműves „bütykölde" vár kicsiket és nagyokat, valamint szórakoztató és kulturális programokat is kínál a mustra. A helyi termékek népszerűsítése érdekében a termelői vásár utcáján át lehet megközelíteni a programokat!

Kóstóljanak bele a tavalyi hangulatba! Képgaléria » | Videó » 

Előfordulhat, hogy a honlap néhány funkciója az Internet Explorer 9-esnél korábbi verzióiban nem működik tökéletesen – térjen át az újabb verzióra vagy használjon más böngészőt!