Eseménynaptár

Polgármesteri Hivatal

H-3412 Bogács, Alkotmány u. 9.
tel.: +36 49/534-400; fax: +36 49/534-401
levél a hivatalnak »


Csendesné Farkas Edit
polgármester
levél a polgármesternek »

Gyógyvizünk és termálfürdőnk

Korszerű, folyamatosan fejlődő gyógyfürdő várja a bogácsiakat és az ide érkező vendégeketKorszerű, folyamatosan fejlődő gyógyfürdő várja a bogácsiakat és az ide érkező vendégeketAhogy sok más híres hazai gyógyvíz és gyógyfürdő, úgy a bogácsi története is a kőolajkutatással kezdődött. Ennek során tört fel 1955. október 9-én, közel 500 méter mélyről a 76°C-os termálvíz, amit 2001-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. A Bogácsi Termálfürdő ezt a kiváló vizet hat gyógymedencében teszi elérhetővé látogatóinak. További medencékkel várják a gyerekeket, a strandolni vagy úszni vágyókat, így minden évszakban az egész családnak egészséges, pihentető időtöltést biztosítanak. A vendégeket 2014 nyarától új csúszdapark várja, melynek használati díját a belépőjegy ára tartalmazza.

A víz ásványianyag-tartalma szerint kalcium magnézium hidrogén- karbonátos, fő biológiai hatóanyaga alapján a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Ezért kifejezetten ajánlott mozgásszervi, illetve keringési problémák megelőzésére, kezelésére, de számos más területen is kifejti jótékony hatását. Nemcsak fürdőként, ivókúraként is alkalmazható.

A különböző medencék által nyújtott, élményt adó fürdőzés mellett a termálfürdő még számos lehetőséget kínál az ott pihenőknek. Így például éjszakai fürdőzés, vízi foci és vízen járó labda is várja a szórakozni vágyókat.

A fürdőhöz közvetlenül kapcsolódó szálláshelyek széles palettája az apartmanszállótól a kempingig terjed, így a lekülönbözőbb igényeket is ki tudják elégíteni. Abban viszont mindegyik megegyezik, hogy nagy figyelmet fordítanak a gyermekekkel érkező családokra – illetve abban is, hogy a szállásdíjak a fürdőbelépőt is tartalmazzák! Különlegesség a Jurta-kert, aminek egyedi épületei a nagyobb társaságoknak, kiránduló osztályoknak biztosítanak külön szobás, mégis közös szálláshelyet.

A Gyógycentrumban pedig sokrétű gyógykezeléssel lehet kiegészíteni a gyógyvíz jótékony hatását, akár OEP támogatással is. Sőt, frissítő, szépítő masszázsok is várják a látogatókat.

 

Előfordulhat, hogy a honlap néhány funkciója az Internet Explorer 9-esnél korábbi verzióiban nem működik tökéletesen – térjen át az újabb verzióra vagy használjon más böngészőt!