Eseménynaptár

Polgármesteri Hivatal

H-3412 Bogács, Alkotmány u. 9.
tel.: +36 49/534-400; fax: +36 49/534-401
levél a hivatalnak »


Csendesné Farkas Edit
polgármester
levél a polgármesternek »

A mi Bogácsunk

Egy elmélet szerint Bogács neve az ó-szláv bogatu szóból származik. Bár ez a feltételezés vitatott, mégis találunk benne igazságot, ha tudjuk, hogy azt jelenti: gazdag. Bogácsot ugyanis a természet valóban gazdagon ellátta – híres, gyógyító termálvíz fakad itt, a pincékben finom bor érlelődik, körben pedig varázslatos szépségeket rejt a Bükk. Hisszük, hogy igazán gazdaggá mégis az itt élők teszik szeretetükkel, gondoskodásukkal, és a hagyományokban gyökerező, de mindig a jövőt fürkésző gondolkodásmódjukkal.

Gyógyvizünk és termálfürdőnk

Korszerű, folyamatosan fejlődő gyógyfürdő várja a bogácsiakat és az ide érkező vendégeketAhogy sok más híres hazai gyógyvíz és gyógyfürdő, úgy a bogácsi története is a kőolajkutatással kezdődött. Ennek során tört fel 1955. október 9-én, közel 500 méter mélyről a 76°C-os termálvíz, amit 2001-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. A Bogácsi Termálfürdő ezt a kiváló vizet hat gyógymedencében teszi elérhetővé látogatóinak. További medencékkel várják a gyerekeket, a strandolni vagy úszni vágyókat, így minden évszakban az egész családnak egészséges, pihentető időtöltést biztosítanak. A vendégeket 2014 nyarától új csúszdapark várja, melynek használati díját a belépőjegy ára tartalmazza.

Bővebben: Gyógyvizünk és termálfürdőnk

Szőlő- és borkultúránk

A Cserép úti pincesor számos rendezvény helyszíne – de érdemes ide kisétálni a pincék kincsének kedvéért is...Bogács a Bükki borvidék egyik legkarakteresebb települése, a Bükkaljai Borút Egyesület tagja. Borait az egriekhez lehetne hasonlítani, de valamivel magasabb a savtartalmuk. A környező dombokon ülő hangulatos pincesorokban általában hagyományos fahordós (oxidatív) érlelés folyik. Az értékőrzésben és -teremtésben nagy szerepet vállal a Szent Márton Borlovagrend.

Bővebben: Szőlő- és borkultúránk

Természeti környezetünk

Gyógyfürdő a Bükk lábánálA Bükk alján nemcsak az erdők és a hegyről lefutó gyors patakok szépsége vonzza a látogatókat, de az is, amit az évezredek és maga az ember a kőbe vájt: barlangok, kaptárkövek, barlanglakások és borospincék. Számos kijelölt túraútvonal segít a kirándulóknak, a gyakorlottabb túrázók pedig végigkerékpározhatnak akár a Hór-patak csodálatos völgyén is. De Bogácson maradva is megismerkedhetnek a természettel: a pincesorokon a heggyel, a horgásztónál a vízzel, a kilátónál pedig az egész környező tájjal.

Bővebben: Természeti környezetünk

Előfordulhat, hogy a honlap néhány funkciója az Internet Explorer 9-esnél korábbi verzióiban nem működik tökéletesen – térjen át az újabb verzióra vagy használjon más böngészőt!